24 Haziran 2014 Salı

Iskocya Parlemento Secimi ve Turkiye CumhurBaskanlik Secimi

 
Iki ulke arasinda ki farkliliklari yada burasi soyle burasi boyle demeyecegim, sadece gecen ay bu ulkede parlemento secimi oldu, ve beni cok sasirtdi. Cunku aylardir tum partiler haziraniyordu, ama ne bir kavga ne bir gurultu. Ne propaganda, ne ecim afisleri ne ortaliklarda satin alinmis reklam panolari kirlik yok. Sanki bir ulke parlemonta temsilcilerini secmiyor hakli olan kazanin gibi davraniyor. Bu pek aliskin olmadigim bir durumdu. Birbirlerine hakaret eden insanlar ortada yoktu. okadar sessi oldu ki, insanlarin siradan birgunmu gibi degerlendirdi.
Hicbir aksilik yasanmadi, kime verdigi oyun calinacagi yada degisitirilecegi kaygisina dusmedi, okadar seffaf diki kim istiyorsa sayim ofisine girebiliyordu.
 
Parlemento icerisinde tek tek tum partiler konusuyor, siyasetin oldugu yerde ses tabiki yukseliyor ama kimse seviyesini ve haddini yerlere cekmiyor.
Bunlar oluyorsa benim ulkemde alasi olmali, medeniyetlerin ev sahipligi yapmis hosgoru kentlerinde insanlar secim icin oldurulmemeli.
 
Velhasil parlemntolarini sectiler, ne trafoya kedi girdi, nede insanlar oylari calindi derdine dustu, bir secim sessiz sakin ce bitti ve gitti. Darisi benim canim ulkeme, insanlar olmeden, dusundugu icin
yargilanmadan gecirecegi gunlere...
 
 
Demrotik bir ulke olmamiz gururunu saglayan Cumhurbaskanligi secimi olacagi bu yil ulkemin gelecegi acisindan onemle sekillenirken, dilerim diger ulkelerin demokrat secimlerinden etkilenirler.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog'da 10.Yılımız

Bir bahar günü heyecanla içimdeki yazma şevki ile, Elif Şafak kadınların yazmasına dair iki cesaretlendirdiği sözler söyledikten sonra kend...