29 Mayıs 2013 Çarşamba

Taksim Gezi Parkı

Bir ülke Düşünün Ne istesen, ne talep etsen sana şiddet ile cevap veriyor.  Ne düşündüğünün önemi var, ne de isteklerinin. Senin söylediklerin fikirlerin yaşadığın ülke adına hiç bir önem taşımıyor.

Sosyal medya  #GezideAğaçNöbeti  #GeziparkıİçinTaksime  insanların güçlerinin yettiğince savaşıyor, bir şeyler yapmak istiyor. Ellerini taşın altına koyması gerekenler derin bir sessizlik içinde.
 
Şu görüntülerde, konuyu anlamazsan bilmesen, zannedersin ki büyük bir direniş var, isteklerinde akıl almaz bir zorbalık var . Sadece hakları olan doğayı ve yeşili istiyorlar.
 
 

 
Hangi vicdan yeşile, doğaya zarar vermek ister. Nasıl bir zihniyettir ki, çocukların ellerinden temiz bir doğayı çalar. Yerine yüksek katlı oksijeni sıfır olan yerler diker, Hangi rant, para sistemi bu hale getirir.


 
Siyaside Bir tek yürekli çıktı, oda Sırrı Süreyya Önder, Tebrik etmek lazım bu yürekli davranışı için.
İmrendim, Hiçbir siyasetçinin dur bile diyemediğini eylem dönüştürdüğü için.
 
 

 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Tükenmişlik Sendromu - Hürrem

 
Son dönemin en mühim konularında biri, ''Tükenmişlik  Sendromu''. Ve bu Hürrem dizinde oynayan Meryem Üzerli ile tam konuşulur oldu.
Hepimiz dönem dönem bu duyguya kapılır, Çalışmaktan yorulmaktan ve ne yapacağını bilmediğin bir duygu seni alıkoyar yaşam dengenden' den.
 
 


Ben bu duyguyu daha önce yaşamıştım, Kelimelerle anlatamayacağın kötü bir süreç, bunun adının ne olduğunu bilmeden hemen atıverip kalan yerden aynı hızla devam ettik.
Bir es vererek, soluk alarak, yaşama mola vererek bitirilecek (Benim için) önemsiz bir gerginlik diyebilirim.

Bu durumu Eşim ile konuşunda son noktayı o koydu, tüm hissettiklerimin özeti gibi oldu.
''Tükenmişlik Sendromu'' Gideceği yer, yapacağı başka iş, sıgınacı liman olan alternatifi olan  insanların yakalanacı bir hastalık dedi.

Evet Bende tam aynısını düşünüyor ve yaşıyorken duygularımın tecrübesi oldu. Çünkü ben ve çevrem yaşam boyu hep bir savaş mücadele içinde olunca, sendromları hızlı toparlanma kalkıp bir tokat atıp kendine gelme yola devam ettiğimiz için.  Boş gözlerle, anlamsız ifadeler ile baka kaldık.

Yaşam benim çevrem için tipik bir Türk mantığı ile hep savaşmaktır, Sendromlara yer yoktur.

21 Mayıs 2013 Salı

#Reyhanlı #Anne

Bir annenin Çığlığını, İsyanını Hangi cümleler, hangi kelimeler, Hangi Sözcükler yerini doldurabilir Şu Fotoğraflardan başka........
Reyhanlı'daki olaylar ülkem adına geleceğimiz adına  bir keser vurulmuş, bu anaların acıları nasıl dinecek bilmiyorum, günlerce şu fotoğrafa baktığımda içimin en derin yerinden kanadı, kanadııı....
 
 
 
 
 
Annenin evladına sarılması, evladın annenin gözünün en derin içine bakması, bu savaşı bu öfkeyi bitirmez mi? Şu Fotoğraf karesine bakanlar, içindeki öfkelerinin  yerine ne alıyor acaba?
Anne gitme oğlum diyor, Oğul beni bırakma anne derken.........

 
Babasız, Atasız, Öksüz büyüyen çocukların öfkesini kim doldura bilir? Sevgisini kim tamamlayabilir?

 
Bu Savaşa Kim Dur Diyebilir..................??

15 Mayıs 2013 Çarşamba

#Şiddet #Kadın

 
 
Suudi Arabistan, Dünya Ekonomi Forumu 2009 Global Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda 134 ülke arasında 131. sırada yer alıyor. Her kadının bir erkek (baba, ağabey, koca) tarafından “koruma” altında olduğu ülkede, kadına yönelik şiddet nadiren polis kayıtlarına giriyor. Kral Halit Vakfı için reklam ajansı Memac Ogilvy tarafından hazırlanan ilan, konuyu gündeme getiriyor. Suudi Arabistan’da türünün ilklerinden olduğu belirtilen ilanın başlığında, “Bazı şeyler örtülemez. Kadına yönelik şiddete karşı birlikte mücadele ediyoruz” deniyor.
 
 
 


Bu Görseli ve Açıklamayı,  Hürriyet Gazetesi Reklam Alemi yazarı Gürül Öğüt'den aldım.
Fotoğrafı görünce günümüzde ne kadar güzel türkiye için aile şiddetini anlatan bir kare daha düşündüm.
İstediği kadar eğitim seviyesi yükselsin, insanlığın önüne geçilemeyen ve artan şiddet olayına, nasıl çözüm sağlanır bilemiyorum.
Dünyanın her yerinde şiddete devletçe çözümler bulunmuş, yaptırımları olmuş.
Ama ülkemizde hiçbir yaptırım, hiçbir eğitim, seminer konferans bunun önüne geçememekte, hatta daha artmakta gibi geliyor.

Bu yüzden kadınlar okumalıyız, çalışmalıyız dayanışmalıyız....

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Asla -'Giymem Hiç'' Yapmam- Demeyeceksin


Birşeyi asla yapmam,giymem,tarzım değil,avam işer demyiecekmişsin.
Bir kez daha öğrenmiş olduk, Çünkü bunu diyen ben baharın gelmesiyle birlikte içimdeki hangi kadının uyandığını bilmeden ve asla leopar desenli giymem diye mavralar yapan ben, magazaya girdim denedim, geri çıktım 2 saat sonra içimdeki dayanamadıgım karşı koy algısı duygusu geri çevirdi yönümü oraya artık benimde, leopar desenli bir ayakkabım var. :)
Ama hal nerde nasıl giyeceğimi bilmiyorum, begendim gözümde kalacağına yanımda dursun mantığı ile hareket edip, aldım.
Ve bayıldım. Leopar desenler  bu yıl hayatımın da olacak galiba...


Blog'da 10.Yılımız

Bir bahar günü heyecanla içimdeki yazma şevki ile, Elif Şafak kadınların yazmasına dair iki cesaretlendirdiği sözler söyledikten sonra kend...