24 Mayıs 2011 Salı

İpek - İşçi Bulma ve İnsan Çalıştırma

Kalp kırmadan ,hak yemeden, ,insan çalıştırmak ve bulam mak çok zor. Görev veriyorsun tam anlamıyla yapmıyor. Acıyorsun yardım ediyorsun suistimal ediyor. Ve ben her seferinde sösylenip kendimi için yerim, ve yinede karşısına geçip üzüemem kızamam. Ama kızmayı biraz öğrenmem lazım. Sınırını bilmem lazım.

19 Mayıs 2011 Perşembe

Kapa Kepenekleri!! Açma Dükkanını!!

27 yıldır bu mahhalede oturuyorum. Adana Şakirpaşa daha düne kadar kendimi özgür hissettiğim, sevdiğim mahllem beni korkuttu. 10 yıl 5 yıl önce göç ile  gelen adamlar bugün ortalıkta tehdit savuracak kadar cesaret dolmuşlardı. sabah dışarı çıktıgım koca ana cadde birtane açık dükkan yoktu. Eczane hastane ekmekçi herşey kapanmıştı. Arabalar bile geçmiyordu. Ekmek parası kazanmak için çalışan insanları engelliyen bir toplum. Dava ne zamandan beri birilerinin hayatını tehdit oluşturuken savunulmaya başladı. Ne zamandır engelle aşılmaya başlandı. Kendini bilmeyen davanın ne demek oldugunu bilmeyen, birkaç klaktan dolma bilgi ile yola sokaklara dökülmüş insanlarla ve çocuklar ülkenin gelecegi git gide daha kötü hale gelmektedir. Mutlu egitimli çocuklar nasıl yetişecek. Bu düzende bu anlayışta.
Bu eylemlerin biranönce sonu gelmeli.

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Kalp Kırmak

Kalp kırmaktan ve insan üzmekten uzak durmak isityorum. Çünkü kimseyi incitmek yada üzmek değil asıl amacım. Sadece bazen kontrolsüz davranıyorum. Fazla tepkilerim var. Bunuda yaşayarak öğreniyorum. Am insan üzmek en son düşündüğüm şey. Kimseyi üzmek ve kaybetmekten hoşlanmam hatta korkarım. Ben Gülden GÜL'üm çevremde ışıl ışıl gülen kalpler olmalı sevgi dagıtmalıyım çoğaltmalıyım.
Kimseyi üzmek ten uzak olmalıyım, düşünerek hareket etmeyi dahada hızlandırmalıyım. Akan deli kanımı biraz kontrolümde olmalı. Deli deli aksada akıp gitsede :) üzmemeli insanlar bunu yanlış anlamamalı. Bu benim kontrolümde olmalı. Birdaha dikkat Gülden GÜL :))

8 Mayıs 2011 Pazar

Annem

Beni doguran güzel kadın, gözleri hüzünlü, hayatı çileli, ama yılmayan usanmadan sevgisi bitmeden çoğalan artan canım annem.
İyiki sen benim annemsin varlıgın annam veriyor bana gitgide dahada güçleniyorum seni çok seibiyorum. ömrümün sonuna kadar hep yanımda ol. Yaşlan yaşlan ama hep bizle ol. Seni çok seviyoruz. Bizlere hanımefendi olmayı, dürüst olmayı ve birçok şeyi hep sen öğrettin. Ve biz senin küçük prenseslerin olduk, ve layık oalcagız güzel annemmmm. iyiki varsın hep ol. Benimanne oldugumuda gör. Ve çok tounların olsun. Anneanne ol.

6 Mayıs 2011 Cuma

Pamuklu Şeker

Canım, kuzum,kızım,yoldaşım, o minicik kalbi bu kadar çekmeye çok zordu. Hayat ama yaşattı ona bu AŞK denen illet acıyı. Sadece biraz farklı yaşadı katmer katmer çekti sıkıntıları ama onu öyle güzel bir AŞK bekliyorki eminim o sevgilerin en güzeline layık, en şekerine. Çünkü o Pamuklu Şeker kadar hassasken yaşadıkları bu ruhuna fazla geldi. Ama onu çok güzel günle bekliyor.
Biran önce bu sıkıntıları bitsin. Güzel günler onun olsun. Yeni bir AŞK'a delicesine kanat çırpsın. Güzelliklerle herşeyi başlasın bu kötü günleride hemen unutup gitsin.

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Nazire Teyze - Üzerine Nurlar Yağsın

Hayatta bazı şeyleri kesinlikle ertelenmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Bugün onu ziyarete gidecektim, ve erteledik gidemedik. Eger gitseydim son kez görecektim. Agzı dualı yüreği temiz yüzü nurlu teyzem topragın bol olsun. Allah rahmet eylesin. Topragını nurlar yagsın. 4 erkek evladın 4 gelinin bir sürü torunların yarın seni ugurlayacaklar. Seni şimdiden çok özledik, dualarını ögütlerini.

İki Kadın İki pis kalp

İki Yaşlı kadınla ugraşıyorum. Kendi bildiklerini dogru zanneden, kendin den başka bütün herkesin laflarına bakan, ve kavga ve kötü niyetle yogrulmuş ve herkesi kendi kötü kalpleri zanneden iki kadınla savaşıyorum.
Diliyorumki hayırla sonuçlansın, bu olay beni iyice çirkinleştirdi. İçimi öfkeyle kalbimi kirletti, biran önce temizlenmesini istiyorum. Güzellikle sonuçlanmasını hayırlısıyla sonuçlandırmak istiyorum.
Burdan tekrar duyurmak istiyorum. Kalbimin temizlenmesi ve rahat etmesi için. ve sonuçlanması için. Güzel taze sıcak iyi kalpli enerjilere ihityacım var.
İki Kadın ben birdaha yüzlerini görmem inşallah işimiz biterde, birdaha hiç görmem.

Blog'da 10.Yılımız

Bir bahar günü heyecanla içimdeki yazma şevki ile, Elif Şafak kadınların yazmasına dair iki cesaretlendirdiği sözler söyledikten sonra kend...